Home Facebook reclame

Facebook reclame

Facebook reclame is één van de meest gebruikte reclames in de wereld. Mede door het enorme bereik over de hele wereld zijn er meer dan één miljard actieve gebruikers. De meerderheid hiervan logt meerdere keren per dag in en besteedt een aanzienlijke tijd op het netwerk. Dit maakt adverteren via Facebook zeer interessant. Wat kan Facebook reclame voor uw bedrijf betekenen? Grizzly New Marketing zet het voor u uiteen.

Wat maakt uw bedrijf promoten op Facebook interessant?

Wat zo interessant is aan promotie op Facebook, is de mogelijkheid om precies uw doelgroep te bereiken.

Facebook beschikt namelijk over allerlei basisinformatie over haar gebruikers, zoals woonplaats, geslacht, leeftijd en veel meer. Deze informatie wordt door Facebookgebruikers zelf ingevuld. Hierdoor kunt u met specifieke advertenties op Facebook eenvoudig een bepaalde doelgroep bereiken. Het is zelfs mogelijk om uw advertenties te richten op:

 • Geografische ligging;
 • Interesses;
 • Genoten opleiding;
 • Burgerlijke staat;
 • Geloofsovertuiging;
 • En tal van andere demografische kenmerken.

Met deze informatie kan een reclame op Facebook precies toegespitst worden op uw doelgroep.

Facebook reclame

Let’s talk.

Hoe werkt adverteren op Facebook?

Het aanbod aan manieren om te adverteren op Facebook is groot. Waar er ooit werd begonnen met een simpele advertentie, is er tegenwoordig van alles mogelijk. Zo zijn er verschillende advertentietypen met elk hun eigen doelstelling, werking, regels, prijzen en effectiviteit.

Globaal gezien zijn er twee soorten advertenties op Facebook: advertenties en gesponsorde verslagen. Het verschil tussen beide types is dat advertenties meer vanuit marketingperspectief worden ontwikkeld (vb: ‘Doe mee aan deze actie en win een …!’), terwijl gesponsorde verslagen zich tot uw klanten richten via Facebookvrienden (vb: ‘Vriend X vindt bedrijf Y leuk’ en ‘Vriend Z heeft meegedaan aan deze actie en maakt nu kans op een …!’). De advertenties zijn ideaal om uw merk of campagne te promoten op Facebook. Via gesponsorde verslagen is het daarnaast mogelijk om de interactie die mensen met uw Facebookpagina, posting of applicatie hebben aan hun vrienden communiceren.

Waarvoor zetten onze klanten Facebook advertenties in?

Adverteren via Facebook kan vele verschillende doelen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Vergroten van de naamsbekendheid van uw bedrijf;
 • Mogelijkheid specifieke doelgroep te bereiken;
 • Extra ondersteuning bij uw SEO strategie;
 • Genereren van meer ‘fans’;
 • Actiematig extra aandacht genereren.
Facebook reclame

Grizzly New Marketing verzorgt uw Facebook advertenties

De beste Facebook advertenties hebben altijd een goed doordacht plan, dat bestaat uit een doelstelling, een beschrijving van de doelgroep, het ontwerp van de advertentie en uiteraard een beschrijving van de gewenste conversies. Grizzly New Marketing biedt u een gedegen ondersteuning bij het opzetten van het plan, ontwikkelt de advertenties, voert de campagne uit en zorgt tevens voor een overzichtelijke rapportage van de resultaten.
Wilt u weten wat de mogelijkheden en de kosten voor adverteren via Facebook voor uw organisatie zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Grizzly New Marketing is gecertificeerd partner van...