Maatschappelijk betrokken

Op verschillende plekken in de wereld krijgen kinderen en jongeren niet de kans om naar school te gaan en hun talenten te ontwikkelen. Samen met Net4kids willen we graag bouwen aan een toekomst waarin we de volgende generatie de kansen geven die zij verdienen. Net4kids verbindt bedrijven met duurzame en transparante kinderhulpprojecten.

Grizzly New Marketing en Net4kids

Grizzly New Marketing biedt de mogelijkheid voor bedrijven, maar ook voor eigen personeel, om (groei)ambities te verwezenlijken. Graag investeren we samen met Net4kids in talentvolle jongeren uit de townships in Zuid-Afrika die de ambitie hebben om als digitale marketeer aan de slag te gaan.

Beroepsgerichte IT-trainingen voor jongeren uit townships

In samenwerking met een lokale partnerorganisatie Rhiza hebben we een project opgezet in Zuid-Afrika. De doelstelling is om hiermee werkgelegenheid te creëren en daarmee de hoge werkeloosheid onder jongeren in Zuid-Afrika te verbeteren. Rhiza werkt actief samen met het bedrijfsleven in Zuid-Afrika en heeft ervaring in het uitwerken van (social) business concepten. De werkeloosheid onder de jeugd in de townships ligt op maar liefst 60%. Door relevante IT beroepsopleidingen aan te bieden die aansluiten bij de vraag van de lokale arbeidsmarkt en ondernemerschap te stimuleren helpen we jongeren in de townships rondom Kaapstad zichzelf en hun communities duurzaam te ontwikkelen.

Doelgroep

Tijdens dit project richten we ons op jongeren tussen de 18 en 35 jaar met affiniteit voor IT afkomstig uit de townships.

Duur

De totale duur van de opleiding bedraagt 6 maanden. We kunnen elk halfjaar starten met een nieuwe groep studenten.

Medewerkersbetrokkenheid

Met tijd, kennis en expertise van onze Grizzly medewerkers kunnen we de studenten nog verder begeleiden. Zij spelen een belangrijke rol bij de invulling van de opleiding op maat, bijvoorbeeld door masterclasses te verzorgen, maar kunnen ook als ‘buddy’ 1 op 1 gekoppeld worden aan de studenten.