Wat is linkbuilding?

Betaalbaar online marketing voor iedereen
Marktleider voor het mkb in de Benelux
20+ jaar ervaring

Linkbuilding is het vergaren van links van andere websites naar uw website of webshop. Met deze backlinks wordt het fundament gelegd voor een betere online vindbaarheid. Hierdoor kunt u betere posities behalen in Google en de autoriteit van uw website verhogen. Het effect van goede content op een website of webshop komt beter tot zijn recht, zodra de populariteit wordt verhoogd. Met behulp van linkbuilding zorgen onze experts ervoor dat uw website populairder wordt en ook meer autoriteit vergaart. Uw website wordt dan doorgaans beter gewaardeerd door zoekmachines.

Linkbuilding expert

Hoe wordt uw website populair met hulp van een linkbuilding expert?

Zoekmachines zien links naar een website als een blijk van waardering en een fundamenteel onderdeel van zoekmachine positionering. Hoe meer links er verwijzen naar een website, hoe hoger de populariteit van de website. Bovendien komt een zoekmachine meerdere malen ‘langs’ om een website te bekijken en te beoordelen, het zogenaamde indexeren. De populariteit van een website is bepalend voor het aantal keren dat de zoekmachine de site indexeert. Hierdoor wordt zo’n site beter gewaardeerd en scoort deze dus hoger. Daarom is het van belang om (relevante) links te genereren naar uw website en zo de (link)populariteit van uw website te verhogen.

Wat is interne linkbuilding en waar gebruikt u het voor?

Het is niet alleen belangrijk dat er externe pagina’s naar uw website linken, maar ook de interne linkbuilding moeten op orde zijn. Hiermee brengt u structuur aan in uw website en dat werkt zowel voor de bezoeker als voor de zoekmachine positief. Het zorgt er namelijk voor dat bezoekers eenvoudiger navigeren binnen uw website en zoekmachines uw pagina’s beter indexeren. Dat is belangrijk, want een pagina kan nog zulke goede content hebben, als deze niet gevonden wordt door de zoekmachine heeft u hier niets aan. Ook wat deze interne linkbuilding aangaat rekent u op de expertise van ons online marketing bureau.

Beer met grafiek
Grizzly New Marketing is hand-picked by Google as a SMB Partner. Grizzly works closely with businesses to help grow and maximize online campaign performance

F. van de Peppel, Strategic Partnership Development Team at Google for Northern Europe  Google premier partner logo

Online marketing diensten

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een linkbuilding expert?

Het is belangrijk dat uw specialist ervoor zorgt dat er bij linkbuilding een natuurlijk profiel van relevante websites ontstaat. Hoe zo’n profiel eruit moet zien voor het beste resultaat, verandert continu. Wat eerder een goede linkbuildingmethode was, kan inmiddels achterhaald zijn. Daarnaast is groei van de populariteit van uw website over een langere periode belangrijk. Het is dus belangrijk dat uw site niet te veel links in één keer ontvangt. Ook de variëteit van het type links dat toegevoegd wordt en de context waarin een backlink staat, spelen een rol.

Wat voor websites hebben baat bij linkbuilding via een specialist?

Nieuwe websites met vaak een lage populariteit hebben vooral een solide basis nodig om te werken aan een goede online vindbaarheid. Met het Startpakket Linkbuilding van expert Grizzly New Marketing wordt er een fundament gelegd. Natuurlijk heeft het vergaren van meer links ook voordelen voor websites die al langer bestaan en een betere populariteit genieten. Zij kunnen hiermee onder andere hun autoriteit verder uitbreiden om zo online nog beter vindbaar te worden. Ook kunnen links om verschillende redenen verloren gaan en is populariteit relatief. Wanneer u niet regelmatig nieuwe links toevoegt of uw populariteit niet kan concurreren binnen uw markt, zal uw website terugzakken in de zoekresultaten. Daarnaast is hulp van een specialist in linkbuilding onmisbaar wanneer uw site veel concurrentie heeft. In zo’n geval is het belangrijk om links aan te blijven vragen om de concurrentie een stap voor te blijven.

Beer met nieuwe website

Wat zijn de voordelen van linkbuilding bij specialist Grizzly New Marketing?

Autoriteit
Creëer meer autoriteit door meer links naar uw website te vergaren.

Meetbare resultaten
Grizzly New Marketing rapporteert periodiek over de voortgang van de campagne.

Meer resultaat
Door de verhoogde populariteit in de zoekmachines, zal uw website sneller en beter vindbaar zijn voor uw doelgroep.

Effectief
Voordelige afgebakende oplossing voor websites met een relatief lage linkpopulariteit of een concurrerende markt.

Link in browser icoon
Link in browser icoon

Startpakket Linkbuilding

Het Startpakket Linkbuilding is een dienst waarbij wij zorgen voor meer links naar uw website. Wij sturen verzoeken naar diverse websites om een link naar uw website te plaatsen. Dit traject duurt bij ons linkbuildingbureau een half jaar, waarna uw website zoals afgesproken meer inkomende links ontvangen heeft. Het traject bestaat uit de volgende elementen:

  • Nulmeting om het vertrekpunt te bepalen
  • Aanmelding van uw website op webportals en local listings
  • Plaatsing van artikelen op relevante websites welke geschreven zijn door onze Contentafdeling
  • Rapportage met de voortgang van uw campagne

Wij gaan daarbij net zo lang door met de aanmelding totdat het afgesproken aantal links is vergaard.

Verschillende pakketten voor lokale, nationale en e-commerce websites

Linkbuilding wordt bij ons op verschillende manieren ingestoken, afhankelijk van het type website dat u heeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen lokale, (inter)nationale en e-commerce websites. Bij een lokaal ingestoken linkbuildingtraject ligt de focus op beter vindbaar worden in uw vestigingsplaats en de omliggende regio. Voor nationale trajecten focussen we op landelijke of zelfs internationale vindbaarheid. Bij een e-commerce website of webshop is uiteraard een andere specifieke invulling nodig dan voor een fysieke winkel.

Ontdek de mogelijkheden van linkbuilding

Wilt u meer weten over wat het Startpakket Linkbuilding van specialist Grizzly New Marketing voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor het uitbesteden van linkbuilding met een expert te bespreken. Wij helpen u graag met een online marketingstrategie die bij uw bedrijf past en uw online vindbaarheid vergroot.

Wilt u meer weten?
Maak nu een afspraak
Plan uw advies gesprek

Beer met telefoon